Wijnkelder Conati,

 

Gelegen in Valpolicella, midden in het centrum van de stad Fumane, werd het bedrijf onmiddellijk na de Eerste Wereldoorlog geboren, als gevolg van de sterke wil en het harde werk van de vader van Marco Conati. De familie Conati is echter al vele generaties aanwezig met hun wijnen op het grondgebied van de Valpolicella.

De hoeveelheden wijn die van Amarone en Valpolicella werden geproduceerd, waren natuurlijk gerelateerd aan het historische moment van het gebied en aan de beschikbaarheid van het familiebedrijf.

In 1980 verhoogt Marco Conati, na zijn afstuderen de productievolumes van Valpolicella en Amarone.


In de jaren 90 streeft Marco naar een kwaliteits verbetering van zijn producten door een verfijndere selectie van druiven en een verfijning van de productie op hout.

Het aanbod van de eerste flessen uit het jargang 1999 begint: wijnen van een grote structuur, gekoppeld aan een historisch-klassieke filosofie speciaal voor Amarone.

  •  

 

Drogen

De druiven die gebruikt worden voor de produktie van Amarone, Recioto en Passito worden in houten kistjes gedaan, waar ze 90 tot 120 dagen blijven zonder de hulp van een luchtontvochtiger, hoe de traditie het vraagt.

 

Drogen

De wijnen Valpolicella Classico Supriore, Amarone Classico, Recioto Classico en Passito Bianco worden gedurende 15 tot 50 maanden gerijpt op Sloveens eiken en in franse barriques of in vaten van 20 hl. De lengte van de periode en het type vat hangt af van de typologie van de wijn.

.

 

 

De Wijnkelder

De wijnkelder is onder de residentie van Marco Conati geplaatst, in een structuur uit de 16e eeuw, in kleine cellen waar het hout en de tanks werden gemaakt en geplaatst volgens de beschikbare ruimte.

 

 

 

 

De wijnproeverij

 

 

Marco Conati heeft een groot referentiekader mede door deze referenties behoort zijn Amarone tot één van de besten van de wereld.

Zijn Amarone werd oa. geschonken bij George Busch, de inauguratie van President Barack Obama en dit jaar is zijn Amarone geschonken bij de G20 in Rome, maar ook bij sterren zoals George Clooney.

Naast deze mensen heeft zijn wijn ook de weg gevonden naar de formule 1 via Flavio Briatore die opdracht gaf of voor alle coureurs een magnum fles te laten afvullen tijdens de race in Imola.

Bij het kampioensfeest van Juventus heeft Marco zijn spumante brut mogen leveren en zo komen de kampioenen bij elkaar.

Marco heeft in zijn jonge jaren een opleiding genoten bij een befaamd amarone huis en hier heeft hij de fijne kneepjes van het vak geleerd en daarna in de eigen cantina van zijn vader het steeds verder uit ontwikkeld tot de wijnen die hij nu heeft. Ieder jaar is dit een uiterst secuur proces, omdat niet ieder jaar dezelfde kwaliteit van druiven groeien is het de kunst van de maestro om hier weer een wijn van wereldformaat van te maken. 

De wijn die zijn eigen naam draagt, Rosso di Marco,  is een blend die uniek is. Deze wijn wordt ieder jaar anders gemaakt, dit kan zijn door 7 druivensoorten maar ook door 9 druivensoorten. De verfijning van deze blend komt dan ook pas aan het eind van de rijping periode in de houten vaten en bevat dus ook het geheim dat alleen Marco kent.